Zondag 24 mei

Van de nood een deugd!?

Welkom en overdenking

 • Wat heb jij nodig om te groeien in verbinding met God en met elkaar?

 • Wat hebben we als gemeenschap nodig?

 • Heb jij ideeën voor ‘kerkzijn’ in de 1,5 meter economie?

 • Wat kan jouw bijdrage zijn?
  Stuur je reactie naar het kernteam

Als je een reactie wilt achterlaten, dan kan je dat doen via de Facebook groep, onder aan deze pagina of je stuurt een berichtje naar het kernteam. Dat kan via de knop hieronder.

Delen met anderen

Deze week vragen we je steun voor de Stichting El Roi.

Ook prostituees moeten vanwege Corona met hun werk stoppen. De vrouwen hebben geen financiële buffer, zorgen voor kinderen of familie en zijn mogelijk verslaafd. Dit zijn schrijnende situaties. De stichting El Roi ondersteunt deze vrouwen met voedselpakketten, taalles, uitkeringsaanvragen en andere maatschappelijke – of pastorale hulpvragen.

Een andere begeleiding die momenteel opstart, is de terugkeer in de maatschappij via een uitstapprogramma. Veel vrouwen hebben een verlangen of droom naar een specifiek beroep. Als vrijwilligersorganisatie met toenemende professie zijn we voor vrouwen een laagdrempelige organisatie om de route daarnaar toe te verkennen en te realiseren. Dit doen we in nauw contact met een landelijk netwerk van christelijke organisaties en politiek en in verbinding met de gemeentelijke maatschappelijke dienstverlening.

Deze stroomversnelling betekent in meerdere opzichten een grote uitdaging voor El Roi. We hebben uw gebed en ook financiële steun hard nodig. Jouw gift kan je overmaken naar de kerk (vermeld dan ‘El Roi’), of scan heel simpel de QR code hiernaast.

Tanja Lemain.

Geven kan gewoon via de Givt app, Scan de QR-code.

Kinderwerk

Bijbel Basics

Psalm 23 centraal: een lied waarin God wordt beschreven als een herder.
Voor de kinderen van 4-8 jaar gaat het vooral over  God die als een herder voor je zorgt.

Voor de kinderen van 8-12 jaar gaat het over God die ook op moeilijke momenten bij je is.

De Henkie Show

Hulp

De Luisterlijn
In deze verwarrende tijd waarin we allemaal meer geïsoleerd zitten en misschien weinig mensen zien of spreken, heb je wellicht de behoefte om wat met een ander te delen. Of je hebt een vraag of wilt iets delen van waar je mee bezig bent. Daarom hebben wij de Luisterlijn in het leven geroepen. Dit houdt in dat je elke dag iemand uit de gemeente kunt bellen om even samen te praten. Uiteraard gaat dit in vertrouwen!
We willen op de website geen telefoonnummers geven. Kijk daarom in de nieuwsbrief.
Ontvang je geen nieuwsbrief van ons, maar wil je wel gebruik maken van de luisterlijn stuur dan een e-mail. Dan neemt een van ons contact met je op.

Heb je praktische hulp nodig? Geef het hieronder door


  Gebed

  Bidden met de benen
  Als we dan tóch samen kerk zijn willen we elkaar graag de gelegenheid geven om een helpende hand te bieden of te vragen. Vooral dat laatste is soms best moeilijk, maar met één druk opde tekening gaan we in elk geval een poging doen om vraag & aanbod bij elkaar te brengen.

  Danken en bidden
  Daarnaast vinden we het fijn om voor elkaar te bidden,hoe concreter, hoe beter. Of juist met en voor elkaar te danken. Met een druk op de gebedsknop kun je wat jou bezighoudt delen met het gebedsteam, met naam en toenaam of juist anoniem.

  Alternatieve online diensten

  Er zijn twee gemeentes in ons district die diensten uitzenden via het internet.

  Je kunt om 10:30u kijken naar Kerk van de Nazarener Zaanstad

  Je kunt om 10:30u kijken naar Kerk van de Nazarener Vlaardingen

  De BEAM-kerkdienst op NPO2, 11 uur.

  RTL5 zend om 8 en 9 uur Hour of Power uit.