Zondag 24 januari

Online vlogdienst

Welkom en overdenking

Ga naar de online kerkdienst

Vragen bij deel 2, zondag 24 januari: Heilig ben je samen

Om verder over na te denken of te praten, thuis, in de kring of tijdens de zoombijeenkomsten (zondag 11 uur, dinsdag 20 uur).

1. Herken je iets van de pijn en de gebrokenheid die mensen in de loop van de
    eeuwen, maar ook vandaag nog, in en door de kerk ervaren? Wat doet dat met jou?
  2. ‘Heilig ben je samen’. On-heilig is dan: op je eentje blijven. Herken jij de neiging, bij jezelf of anderen, om je wat af te zonderen (bijv. van mensen die je niet zo liggen), van de kerk, van God? Zo ja, waarom zou dat on-heilig zijn?
  3. Wat betekent het voor je dat God ieder van ons, als Adam, tevoorschijn roept?
  4. ‘Het Knoopgala was op dat moment de kerk. Want: Waar liefde is, is God’. Klopt dat eigenlijk wel volgens jou? Waarom wel, waarom niet?
  5. ‘Waar Gods Geest waait veranderen mensen’. Als je ’s terugkijkt in je eigen leven, zie jij daar dan iets van? Waarin zou je nóg meer willen veranderen? Wat zou je helpen? Wat hindert je misschien, wat wil je anders doen?
  6. ‘Een kerk die naar buiten gaat, groeit ook van binnen’. Hoe kunnen we als
    gemeente hierin groeien? Waar word jij warm van? Welke ideeën heb je, of waar zou je aan mee willen werken of anderen bij willen uitnodigen?

Wens je de wind van Gods Geest door je leven!

Pim (voorgangerzuid@gmail.com)

Zoom meeting (11:00)

Om 11:00 start de zoom meeting, je kunt dan via onderstaande knop deelnemen.

Als je er bent, vergeet dan niet om linksonder je geluid en je beeld aan te zetten!

Klik hier om naar de zoom meeting te gaan

Cursus DNA van de Kerk van de Nazarener

Wie zijn we als leden van de Kerk van de Nazarener: Wat is onze Wesleyaanse DNA? De cursus ‘Heiligheid en Identiteit’ gaat over wie we zijn als leden van de Kerk van de Nazarener: wat is ons Wesleyaanse DNA? De auteurs Thomas Oord en Michael Lodahl hebben daar een toegankelijk boekje over geschreven, getiteld ‘Relational holiness: responding to the call of love’. Dankzij pastor Ank Verhoeven is dit boekje nu vertaald in het Nederlands! Hoewel het boekje nog niet officieel in gedrukte vorm is verschenen, mogen de deelnemers aan de cursus ‘Heiligheid en Identiteit’ al gebruik maken van de pdf-versie van het boekje. Deelnemers hebben dus de primeur!

In zes avonden behandelt ds. dr. Erik Groeneveld de zes hoofdstukken van het boekje en gaan we in op de gespreksvragen die staan opgenomen aan het eind van elk hoofdstuk. Oftewel: genoeg stof om samen in gesprek te gaan! Doe je mee? We starten in januari. Op zes donderdagavonden, steeds van 19.30 tot 21.00 uur, hebben we een Zoom-bijeenkomst. De data zijn: 21 januari, 28 januari, 4 februari, 11 februari, 25 februari en 4 maart. Voor slechts 30 euro (dat is 5 euro per avond, inclusief het boekje als pdf!) doe je mee en ondersteun je het werk van EuNC-NL. Cursusgeld: €30,00 voor alleen alle sessies (inschrijven als EuNC student niet nodig). (€150,- voor 3 ECTS.) Met dit cursusgeld wordt EuNC-Nederland ondersteund in het aanbieden van onderwijs voor iedereen in de kerk. Aanmelden: www.eunc.edu/aanmelden

Kinder- en jongeren diensten

Kinderdienst Vlaardingen

Mozaïek Kids Online Dienst

Zondag 10.00 uur

EO Beam Kerkdienst

Zondag 11.00 uur

In de Week van Gebed spreekt arts Gor Khatchikyan over hoe je kunt bidden en hoe bidden in de Bijbel beschreven wordt. Muziek is er live door de BEAM Worshipband en Joram praat met Gor na over jouw vragen uit de chat.

Geven aan de kerk

In deze vreemde periode gaan onze vaste lasten onverminderd door. We willen jullie dan ook vragen om ook op afstand financieel verbonden te blijven en deze week te delen met ‘onze eigen’ kerk

Wil je meer weten over het delen met de kerk, kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

Delen kan eenvoudig via de GiVT app. Scan de QR code.

Hulp

De Luisterlijn
In deze verwarrende tijd waarin we allemaal meer geïsoleerd zitten en misschien weinig mensen zien of spreken, heb je wellicht de behoefte om wat met een ander te delen. Of je hebt een vraag of wilt iets delen van waar je mee bezig bent. Daarom hebben wij de Luisterlijn in het leven geroepen. Dit houdt in dat je elke dag iemand uit de gemeente kunt bellen om even samen te praten. Uiteraard gaat dit in vertrouwen!
We willen op de website geen telefoonnummers geven. Kijk daarom in de nieuwsbrief.
Ontvang je geen nieuwsbrief van ons, maar wil je wel gebruik maken van de luisterlijn stuur dan een e-mail. Dan neemt een van ons contact met je op.

Heb je praktische hulp nodig? Geef het hieronder door

Bidden met de benen
    Als we dan tóch samen kerk zijn willen we elkaar graag de gelegenheid geven om een helpende hand te bieden of te vragen. Vooral dat laatste is soms best moeilijk, maar met één druk opde tekening gaan we in elk geval een poging doen om vraag & aanbod bij elkaar te brengen.

Danken en bidden
    Daarnaast vinden we het fijn om voor elkaar te bidden,hoe concreter, hoe beter. Of juist met en voor elkaar te danken. Met een druk op de gebedsknop kun je wat jou bezighoudt delen met het gebedsteam, met naam en toenaam of juist anoniem.