Zondag 31 januari

Online vlogdienst

Welkom en overdenking

Door technische problemen was er zondagochtend geen vlogdienst. Deze is zondagavond om 20.00 te zien. Ook op een later moment is dit nog te zien.

Vragen bij vlog 3, Volmaakte zondaars 

 1. Zonde is eigenlijk: vervreemding. Vervreemding van jezelf, van anderen, van de schepping en daarmee ook van God. Herken jij hier iets van?
 2. Heiliging is steeds zoeken naar het tegenovergestelde, naar verbinding; een ‘kleine keuze festival’. Aan welke keuzes kun je denken door de dag heen; gewoon, heel praktisch?
 3. Zonde is eigenlijk ook: jezelf tekort doen. Ben je het daarmee eens? Hoe zit dat?
 4. ‘Wees volmaakt zoals je hemelse Vader volmaakt is’ (Matt. 5:48). Vanuit de Wesleyaanse traditie zou je kunnen zeggen: volmaakt ben je élke keer dat je een keuze maakt die het welzijn in deze wereld bevordert. Vind je dat bemoedigend, of wordt elk moment, elke keuze daarmee wel wat zwaar?
 5. Van je dag-boek een dank-boek maken (zoals Paul Blot zei in het filmpje). Is dit een sleutel om je leven ‘te heiligen’? Wat betekent dit concreet voor jou?
 6. ‘Het kwade dat ik niet wil doe ik toch’. Zonde en schuld kunnen een mens drukken, klein houden. Wat vind je van het idee om ook in onze gemeente ruimte te maken voor het belijden van schuld, om ook vergeving te horen uitspreken over je leven? Hoe zou dat eruit kunnen zien?

Gebed: “Kom Heilige Geest, wakker in mij het vuur van verlangen aan om in elke keuze een bijdrage te leveren aan Gods toekomst van liefde, vergeving en herstel.”

Zoom meeting (11:00)

Om 11:00 start de zoom meeting, je kunt dan via onderstaande knop deelnemen.
Als je er bent, vergeet dan niet om linksonder je geluid en je beeld aan te zetten!

Cursus DNA van de Kerk van de Nazarener

Wie zijn we als leden van de Kerk van de Nazarener: Wat is onze Wesleyaanse DNA? De cursus ‘Heiligheid en Identiteit’ gaat over wie we zijn als leden van de Kerk van de Nazarener: wat is ons Wesleyaanse DNA? De auteurs Thomas Oord en Michael Lodahl hebben daar een toegankelijk boekje over geschreven, getiteld ‘Relational holiness: responding to the call of love’. Dankzij pastor Ank Verhoeven is dit boekje nu vertaald in het Nederlands! Hoewel het boekje nog niet officieel in gedrukte vorm is verschenen, mogen de deelnemers aan de cursus ‘Heiligheid en Identiteit’ al gebruik maken van de pdf-versie van het boekje. Deelnemers hebben dus de primeur!

In zes avonden behandelt ds. dr. Erik Groeneveld de zes hoofdstukken van het boekje en gaan we in op de gespreksvragen die staan opgenomen aan het eind van elk hoofdstuk. Oftewel: genoeg stof om samen in gesprek te gaan! Doe je mee? We starten in januari. Op zes donderdagavonden, steeds van 19.30 tot 21.00 uur, hebben we een Zoom-bijeenkomst. De data zijn: 21 januari, 28 januari, 4 februari, 11 februari, 25 februari en 4 maart. Voor slechts 30 euro (dat is 5 euro per avond, inclusief het boekje als pdf!) doe je mee en ondersteun je het werk van EuNC-NL. Cursusgeld: €30,00 voor alleen alle sessies (inschrijven als EuNC student niet nodig). (€150,- voor 3 ECTS.) Met dit cursusgeld wordt EuNC-Nederland ondersteund in het aanbieden van onderwijs voor iedereen in de kerk. Aanmelden: www.eunc.edu/aanmelden

Kinder- en jongeren diensten

Kinderdienst Vlaardingen

Mozaïek Kids Online Dienst

Zondag 10.00 uur

EO Beam Kerkdienst

Zondag 11.00 uur

Deze week bespreekt Tiemen Westerduin waarom Jezus groter is dan de storm. Muziek is er live door de BEAM Worshipband en Joram praat met Tiemen na over jouw vragen uit de chat.

Delen met anderen

In deze vreemde periode gaan onze vaste lasten onverminderd door. We willen jullie dan ook vragen om ook op afstand financieel verbonden te blijven en deze week te delen met ‘onze eigen’ kerk

Wil je meer weten over het delen met de kerk, kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

Delen kan eenvoudig via de GiVT app. Scan de QR code.

Hulp

De Luisterlijn
In deze verwarrende tijd waarin we allemaal meer geïsoleerd zitten en misschien weinig mensen zien of spreken, heb je wellicht de behoefte om wat met een ander te delen. Of je hebt een vraag of wilt iets delen van waar je mee bezig bent. Daarom hebben wij de Luisterlijn in het leven geroepen. Dit houdt in dat je elke dag iemand uit de gemeente kunt bellen om even samen te praten. Uiteraard gaat dit in vertrouwen!
We willen op de website geen telefoonnummers geven. Kijk daarom in de nieuwsbrief.
Ontvang je geen nieuwsbrief van ons, maar wil je wel gebruik maken van de luisterlijn stuur dan een e-mail. Dan neemt een van ons contact met je op.

Heb je praktische hulp nodig? Geef het hieronder door


  Gebed

  Bidden met de benen
  Als we dan tóch samen kerk zijn willen we elkaar graag de gelegenheid geven om een helpende hand te bieden of te vragen. Vooral dat laatste is soms best moeilijk, maar met één druk opde tekening gaan we in elk geval een poging doen om vraag & aanbod bij elkaar te brengen.

  Danken en bidden
  Daarnaast vinden we het fijn om voor elkaar te bidden,hoe concreter, hoe beter. Of juist met en voor elkaar te danken. Met een druk op de gebedsknop kun je wat jou bezighoudt delen met het gebedsteam, met naam en toenaam of juist anoniem.