Zondag 7 februari

Gezamelijk Zoom gebedsdienst met avondmaal

Zondagmorgen hopen we elkaar om 10 uur te ontmoeten voor gebed en het vieren van de Maaltijd van de Heer. Gewoon vanuit onze huizen, maar via Zoom toch verbonden; als het lukt, steek dan vooral een kaarsje aan.

Zoom meeting 10.00 uur

Om 10:00 start de zoom meeting, je kunt dan via onderstaande knop deelnemen. Als je er bent, vergeet dan niet om linksonder je geluid en je beeld aan te zetten!

Klik hier voor de Zoom gebedsdient

Geven aan de kerk

In deze vreemde periode gaan onze vaste lasten onverminderd door. We willen jullie dan ook vragen om ook op afstand financieel verbonden te blijven en deze week te delen met ‘onze eigen’ kerk

Wil je meer weten over het delen met de kerk, kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

Delen kan eenvoudig via de GiVT app. Scan de QR code.

Suggesties voor het bidden in kleine groepjes via Zoom: ‘Blijf in mijn liefde!’

Fijn dat je meedoet aan de gebedsdienst per Zoom! Best spannend misschien, mogelijk iets heel nieuws. Maar we hopen dat het een goede en samenbindende ervaring wordt met elkaar. En iedereen is welkom, ook als je liever zacht bidt. God hoort ons allemaal.

Na het welkom en de opening worden we allemaal in willekeurige groepjes ingedeeld. Wat nu volgt zijn wat suggesties om een goede tijd te hebben met elkaar.

Er zijn veel onderwerpen en vormen van gebed. Voor deze gebedstijd reiken we er een paar aan, maar je hoeft dat natuurlijk niet precies zo te volgen. Bespreek als je eenmaal in je groepje zit met elkaar wat bij jullie op deze zondagmorgen het best aansluit.

Onderwerpen:

Begin met een kort rondje voorstellen, dat is natuurlijk belangrijk. Daarna kun je met elkaar bidden voor:

 • Het onderwerp van de jaarlijkse gebedsweek: eenheid van christenen met als thema: ‘Blijf in mijn liefde’ (hierop krijg je een toelichting in de inleiding van de dienst). Bid dat we als gemeente in Gods liefde blijven, juist in deze tijd.
 • Voor onderwerpen die in de wereld spelen
 • Voor ons eigen land
 • Voor mensen in onze omgeving
 • Voor ons persoonlijk
 • ………………….

NB: De onderwerpen staan niet op volgorde van belangrijkheid.

Vormen:

Je kunt op verschillende manieren de gebedstijd gebruiken, bijvoorbeeld:

 • Met stil gebed beginnen of eindigen
 • In gebedsrondes per onderwerp bidden
 • Hardop bidden of luisterend meebidden,
 • Namen noemen van mensen met heel kort waarvoor je voor hem/haar bidt,
 • Gezamenlijk het Onze Vader te bidden
 • ………………………………

Heb je een goede tijd met God en met elkaar!

En: heb je het verlangen om vaker mee te bidden met andere gemeenteleden via Zoom, dan ben je welkom. Stuur een berichtje naar Ellen Schouten (ellenschouten@ziggo.nl) en dan hoor je meer.

Kinder- en jongeren diensten

Kinderdienst Vlaardingen

Mozaïek Kids Online Dienst

Zondag 10.00 uur

EO Beam Kerkdienst

Zondag 11.00 uur

Deze week spreekt Wilke Stuij over de liefde, relaties en single zijn. Muziek is er live door de BEAM Worshipband en Joram praat met Wilke na over jouw vragen uit de chat.

Hulp

De Luisterlijn
In deze verwarrende tijd waarin we allemaal meer geïsoleerd zitten en misschien weinig mensen zien of spreken, heb je wellicht de behoefte om wat met een ander te delen. Of je hebt een vraag of wilt iets delen van waar je mee bezig bent. Daarom hebben wij de Luisterlijn in het leven geroepen. Dit houdt in dat je elke dag iemand uit de gemeente kunt bellen om even samen te praten. Uiteraard gaat dit in vertrouwen!
We willen op de website geen telefoonnummers geven. Kijk daarom in de nieuwsbrief.
Ontvang je geen nieuwsbrief van ons, maar wil je wel gebruik maken van de luisterlijn stuur dan een e-mail. Dan neemt een van ons contact met je op.

Heb je praktische hulp nodig? Geef het hieronder door


  Gebed

  Bidden met de benen
  Als we dan tóch samen kerk zijn willen we elkaar graag de gelegenheid geven om een helpende hand te bieden of te vragen. Vooral dat laatste is soms best moeilijk, maar met één druk opde tekening gaan we in elk geval een poging doen om vraag & aanbod bij elkaar te brengen.

  Danken en bidden
  Daarnaast vinden we het fijn om voor elkaar te bidden,hoe concreter, hoe beter. Of juist met en voor elkaar te danken. Met een druk op de gebedsknop kun je wat jou bezighoudt delen met het gebedsteam, met naam en toenaam of juist anoniem.