Een aangrijpend verhaal over vuile handen, zuiverheid en moed in Westerbork.

In 1943 meldt een Joodse leraar zich bij de Ordedienst in kamp Westerbork om het vege lijf te redden. Hoe loopt het voor hem af?

Tijdens de dienst van 2 mei neemt Guido de Bruin je in een ontroerende monoloog mee naar kamp Westerbork. Daar meldt in 1943 de Joodse leraar zich bij de (omstreden) Joodse Ordedienst in het kamp om het vege lijf te redden. Wordt hij zelf nu ook onderdeel van het systeem en daarmee een wolf voor zijn medemens? De ontmoeting met een zachtmoedige rabbi heeft grote invloed op hem waardoor hij een keuze maakt. Die keuze zal zijn verdere toekomst bepalen.

De vraag die we ons kunnen stellen is of er op zo’n onmenselijke plek nog mensen zijn die je rechtvaardig kunt noemen.

Laat jezelf meenemen naar kamp Westerbork door de verhalenverteller Guido de Bruin. Hij brengt een aangrijpend verhaal over vuile handen, zuiverheid én moed in Westerbork.

Delen met anderen

Tijdens deze uitzending houden we een collecte voor een doel dat ook met vrijheid te maken heeft.

QR code voor Zuid

Delen met anderen

<===   Scan deze QR code met je camera.
Vervolgens opent de GiVT app zich. Je kunt via de app (anoniem) geven aan de Kerk van de Nazarener Amersfoort – Zuid.

Wij zorgen ervoor dat 100% van je giften terecht komt bij  Stichting Gave.

Je kunt ook geld overmaken via het banknummer van de kerk vd Nazarener Amersfoort:

NL15TRIO0254717500 (Triodos bank). Vermeld dan in de toelichting: “Stichting Gave”.

Kids- en Jongerendiensten

Mozaiek 10.00 uur

EO Beam 11.00 uur.

Deze week spreekt arts Gor Khatchikyan over ons bloedverbond met God. Muziek is er live door de BEAM Worshipband en Joram praat met Gor na over jouw vragen uit de chat

Kinderdiensten Kerk van de Nazarener Vlaardingen vind je bij deze knop.

Playlist Kinderdiensten