Kijk zondag 2 mei
Korte introductie video
Meer informatie over het verhaal en de uitzending
Naar uitzending van 2 mei

Hieronder lees je wat we als Kerk van de Nazarener zijn.

God is liefde. Dat is het hart van ons geloof. Dat geloof is ontstaan door het leven, de woorden en daden van Jezus Christus. Hij is de beroemdste inwoner van het stadje Nazareth. Vandaar onze naam. Jezus is voor ons hèt toonbeeld van het allergrootste, het allermooiste, het allerheiligste… van God. In zijn passie voor zuiverheid, gerechtigheid, vrijheid, heeft Jezus God een gezicht gegeven.

Wij geloven dat God alles nieuw wil maken. Dat wil zeggen: zoals het door Hem bedoeld is. In Jezus zien we het begin van de nieuwe wereld die God aan het vormen is. Jezus verbond zich in totale overgave aan God en mensen. Hij nodigde anderen uit om zijn weg van radicale liefde te volgen en zo Gods wereld binnen te treden.

Als kerk vormen we een plek waar we samen de weg van Jezus kunnen ontdekken. We streven ernaar een gemeenschap te zijn waar mensen iets van de nieuwe wereld kunnen ervaren. We willen elkaar inspireren en begeleiden om zelf de weg van Jezus te gaan. Daarbij vertrouwen we erop dat God in ieder mens aanwezig is om hem of haar te helpen die weg te gaan.

In Amersfoort hebben we ons georganiseerd in drie gemeenschappen waarvan  ‘Amersfoort-Zuid’ er een is. Bij deze deelgemeente zijn ongeveer drie honderdvijftig personen betrokken.
Op zondag komen we bij elkaar op drie verschillende locaties. Maar doordeweeks doen we veel samen.